fbpx

Vijf handige apps bij het importeren van een auto

Een auto importeren uit Duitsland kan zorgen voor een flinke kostenbesparing. Zelfs wanneer je de hulp er bij inschakelt van een professionele auto-importeur, dan vallen de kosten vaak nog een stuk lager uit in vergelijking met het kopen van hetzelfde model in Nederland.

Wil je niet direct de hulp inschakelen van een importeur maar eerst zelf nog even rond kijken? Dan adviseren we om één of meerdere van de onderstaande apps te gebruiken.

Mobile.de
Een professionele app van de grootste marktplaats voor auto’s in Duitsland. Je profiteert van een breed aanbod. De professionaliteit van de app is in verschillende manieren terug te vinden. Zo navigeert de app makkelijk en snel. Mocht je al enig idee hebben over waar je naar zoekt, dan helpt de krachtige zoekfunctie en de vele filteropties je bij het vinden van het merk of model.

Mobile.de in Google Playstore

AutoScout24
Een andere grote speler is Autoscout24. Deze partij speelt onder andere door een Nederlandstalige app en veel promotie in Nederland vol in op de Nederlandse markt. Het biedt het grootste online aanbod van Europa. Deze app wordt gemiddeld gezien nog wat beter beoordeelt dan de Mobile.de-app!

Autoscout24 in Google Playstore

MyWebCar
Deze handige Nederlandstalige app is aangesloten op de netwerken van de bovengenoemde twee apps. Dat netwerk kan je dus raadplegen. Wat deze app nog daarnaast biedt is een indicatie van de importkosten. Het berekent de kosten voor de BPM, de RDW keuring en de tenaamstelling van het kentekenbewijs. Zo krijg je dus al een beeld over hoeveel voordeel het oplevert om de auto te importeren.

Mywebcar in Google Playstore

Gebrauchtwagen Deutschland
Het is weliswaar geen Nederlandstalige app, maar het biedt een verzameling van het aanbod van vele grote Duitse partijen. Zo heb je een compleet overzicht. De app leidt je wel door naar de losse websites en is daardoor in navigatie minder makkelijk dan de eerder genoemde apps.

Gebrauchtwagen Deutschland in Google Playstore

Tweedehands Auto België
We hebben het veel over Duitsland, maar er worden ook auto’s geïmporteerd uit België. Deze app biedt een verzameling van tweedehands auto’s in België op een groot aantal websites. Dit biedt de mogelijkheid om de prijzen van onze Zuiderburen te vergelijken met die van onze Oosterburen.

Tweedehands Auto België in Google Playstore

Heeft u voor ogen welk model u wilt importeren? Laat ons je dan helpen om de auto-import te verzorgen. Het is mogelijk om helemaal niks meer zelf te hoeven regelen. Ook de taxatie en de kentekenaanvraag kunnen we voor u oppakken. Neem contact op met ons voor al je vragen over het importeren van een auto.

Menu