fbpx

Eerste race Monza

Als je het over autosport historie hebt dan springen er een aantal circuits in de wereld tussenuit. Monza is er daar zeker 1 van en was dit dus een prachtig decor voor het eerste European GT4 weekend. Een hoge snelheid circuit met lange rechte stukken, afgewisseld met technische chicanes en snelle doordraaiers.

Als we aan Italië denken dan denken aan mooi weer maar het was relatief fris en 2 dagen goed nat. Met name de zondag is volledig verregend en dat waren dan ook zeer lastige omstandigheden. Het zicht was zo slecht dat je niet verder kon kijken dan een meter of 30 in de spray van de auto voor je. Tevens zorgde een discutabele drive trough penalty ervoor dat we niet in de punten zijn geëindigd op zondag.

Hoe anders was het op zaterdag, waar we van P26 naar P8 zijn gereden. We hadden gehoopt (en verwacht) dat we tijdens de kwalificatie verder naar voren zouden staan. Het veld zit zo dicht op elkaar dat elke tiende een aantal plekken betekent. We staan er dichtbij maar er moet nog even een tandje bij! De race ging top. Tot aan de pitstops klommen we op tot in de top 20. Nadat Mark het stuur had overgenomen stond zijn vizier alleen maa op de top 10. De ene na de ander viel ten prooi aan de aanvallende stijl van Mark en zo werden we op P8 algemeen en P6 in de klasse afgevlagd.

Hieronder is te zien hoe slecht het zicht was op zondag:

 

 

Menu