fbpx

Audi E-Tron 55 Quattro Pro Line+

Onze klant wilde graag de overstap maken van zijn oude vertrouwde BMW 5-serie met dikke 6-cilinder naar iets meer milieuvriendelijks. De Audi e-Tron stond hoog op het lijstje, alleen viel het Nederlandse aanbod tegen óf was het zeer prijzig. Gelukkig is een auto importeren uit het buitenland met onze hulp een eitje!

Samen met de klant hebben wij een aantal door hem gevonden exemplaren geanalyseerd. Uiteindelijk kwamen we uit bij een demo-model van een Audi dealer in Göttingen. Een zo goed als nieuw exemplaar met zeer weinig kilometers, en dat voor een veel voordeligere prijs als een Nederlands exemplaar! Na een paar belletjes met de verkoper is de auto telefonisch gekocht.

Omdat wij het transport in eigen beheer hebben werd de auto al snel opgehaald en veilig naar ‘s-Hertogenbosch getransporteerd. Wanneer je een auto importeert dien je de verplichte RDW-invoerkeuring te doorlopen. Normaal gesproken moet je hiervoor naar een RDW keuringsstation. Vaak duurt het enige tijd voordat je hier terecht kan door de extreme drukte, maar gelukkig mogen wij deze procedure digitaal doorlopen.. De auto is dus diezelfde dag nog aangemeld bij het RDW!

In de tijd dat de RDW en De Belastingdienst hun deel van het importproces aan het afronden waren hebben wij de Audi e-Tron naar Garage Fixem gebracht. Zij hebben op wens van de klant een afneembare trekhaak gemonteerd.

Bij een auto met een benzine- of dieselmotor dien je rest-BPM te betalen. Bij een EV zoals deze auto geniet je van BPM-vrijstelling. Echter moet er nog steeds een BPM-aangifte gedaan worden welke wij uiteraard verzorgd hebben. Niet veel later werd het kenteken vrijgegeven en kon de klant op pad met zijn nieuwe auto.. uiteraard nadat wij hem volledig opgeladen hadden in onze showroom!

Onze klant heeft ten opzichte van een origineel Nederlands exemplaar erg veel bespaard. De aanschafprijs in Duitsland is niet alleen een stuk lager, je krijgt er ook een dikkere uitvoering voor terug! Deze Audi e-Tron 55 Quattro Pro Line Plus is uitgerust met lederen bekleding, volledig elektrisch verstelbare voorstoelen met memory-functie, een panoramadak, head-up display, rondom zicht camera’s met 3D-functie én nog véél meer!

Voor het importeren van een elektrische auto kan je dus ook met een gerust hart naar Van Es Automotive!

Menu