fbpx

Audi Q5 3.0 TDI Quattro Pro Line+

In onze mailbox verscheen een berichtje van een klant die op zoek was naar een Audi Q5 met de vraag of wij hem wilde helpen met deze zoektocht. 

De klant was er zelf al achter gekomen dat als hij een Audi Q5 wilde hebben met de gewenste opties, hij in Duitsland moest gaan zoeken. Hij leverde ons een aantal advertenties van geschikte auto’s aan, die wij onder de loep genomen hebben. Uiteindelijk is de klant zelf naar Duitsland vertrokken om een Q5 3.0 TDI van 2016 bij een Audi dealer stond te bekijken en proef te rijden. Deze heeft hij meteen gekocht en het aankoopbedrag later overgemaakt.

Vervolgens zijn wij weer in actie gekomen. Wij zijn de auto bij deze Audi dealer op gaan halen en hebben hem naar Nederland getransporteerd per trailer. We hebben de auto direct ingeplant voor de importkeuring bij het RDW-station te ‘s-Hertogenbosch. Tegelijkertijd hebben we besloten op welke manier we de BPM-aangifte zouden gaan doen. De prijsopgave BPM op basis van de afschrijvingstabel bedroeg 7.005,-. We zijn toen gaan kijken of één van de andere 2 methodes voordeel zou kunnen opleveren. Dit bleek mogelijk doormiddel van de taxatiemethode. Hierbij moet de auto worden getaxeerd door een erkend taxateur en kunnen eventuele schades en gebruikerssporen worden gebruikt om de BPM te drukken. Het uiteindelijke BPM-bedrag was ‘slechts’ 4.960,-!

Nadat de Belastingdienst de te betalen rest-BPM goedgekeurd had, heeft de RDW het kenteken uitgegeven. Nadat de luxe-kentekenplaten gedrukt waren kon de klant de Nederlandse weg op met zijn mooi uitgeruste Audi Q5!

Menu