fbpx

Audi S5 Sportback 3.0 TFSI Abt

Een oud klant van ons vond dat het tijd was voor een nieuwe Audi.. en niet zomaar eentje. Nee, het moest een Audi S5 Sportback worden van de B9 generatie. Uiteraard had de klant een aantal specifieke wensen. Uiteraard wilden wij graag met de klant op zoek gaan naar zijn droomauto!

De Audi S5 Sportback is een niet veel voorkomende auto, zeker niet in ons landje. Als je ook nog eens specifieke wensen hebt zoals een “Navarra Blue” metallic lak, de “Cavo” design lichtmetalen velgen, een panoramadak, Bang & Olufsen soundsystem, head-up display, luxe lederen bekleding, matrix LED koplampen en nog véél meer dan valt het grootste deel van het aanbod al weg. Sterker nog, in Nederland stond geen een exemplaar dat voldeed.. Dan maar in het buitenland kijken om een auto te importeren.

Ook in het buitenland bleek het een lastige zoektocht te worden. Op het moment dat we begonnen met zoeken stond er eigenlijk niets dat 100% voldeed aan de wensen. Wanneer er dan toch een online kwam was deze ook direct weer verkocht.. Op een gegeven moment wilde de klant zijn wensen bijstellen zodat meer auto’s aan het plaatje voldeden.

Nét op tijd kwam er een wel erg gaaf exemplaar online; een Audi S5 Sportback 3.0 TFSI getuned door de befaamde Audi specialist Abt. De V6 met een af-fabriek vermogen van 354 pk en een koppel van 500 Nm is al een enorme krachtpatser.. maar Abt heeft er een kanon van gemaakt! Deze Audi S5 Sportback heeft nu 426 pk, dat is bijna op het niveau van de Audi RS5!

We hebben direct contact opgenomen met de verkopende partij in Pfullingen en gezegd dat wij de auto willen kopen. Gelukkig was die nog beschikbaar! Nu kon het importeren van deze auto écht beginnen. We zijn de auto op gaan halen in Duitsland bij een schitterend bedrijf gespecialiseerd in dik (Duits) spul. De volgende dag hebben we de auto direct digitaal aangemeld bij de RDW. Kort daarna heeft de taxateur ervoor gezorgd dat er een mooi bedrag bespaard is op de BPM, heeft De Belastingdienst goedkeuring gegeven en een betaalbericht verstuurd. Even later werd het kenteken alweer vrijgegeven.

In de tussentijd is er nog een alarmsysteem klasse 5 geïnstalleerd. Dit is een verplichting omdat de nieuwwaarde een bepaalde waarde overschrijdt. Ook hebben we een verse set Pirelli zomerbanden gemonteerd, zodat de klant veilig op pad kan met zijn scheurijzer. Een auto importeren is één, maar onze service gaat verder dan dat!

Onze klant kon natuurlijk niet wachten om te gaan rijden.. en geef hem eens ongelijk! Ook voor het importeren van een bijzondere auto ben je bij Van Es Automotive aan het juiste adres.

Menu