fbpx

BMW 118i High Executive

Wat doe je als je een auto op het oog hebt in Duitsland, maar niet de kennis en tijd hebt om hem te importeren? Dan schakel je ons in!

Onze klant zocht een leuke hatchback voor dagelijks gebruik en had zijn oog laten vallen op een mooie ‘Le Mans Blau’ BMW 118i van 2009, uitgerust met gave opties als M-Pakket, schuif-/kanteldak en navigatie. Zo zie je ze in Nederland niet veel! Nadat de klant bij ons langs was geweest om alles door te spreken, hebben wij direct contact opgenomen met de Duitse aanbieder van deze Bimmer.

Dat de auto bij particulieren te koop stond, maakte het er niet makkelijker op. Het bezoeken van deze particulieren moest per se in de avonduren gebeuren in verband met werk. Daarnaast heeft een dealer of handelaar vaak inzicht in de technische staat van het voertuig, particuliere aanbieders hebben op dit gebied vaak minder kennis. Een extra uitdaging dus! Maar na een uitgebreide check en inspectie bleek de auto in orde te zijn, en hebben we hem direct mee naar ‘s-Hertogenbosch genomen.

Zoals altijd kijken we welke manier van invoeren het gunstigste is voor de te betalen rest-BPM, zodat er een aardig bedrag bespaard kan worden. In dit geval bleek op basis van de afschrijvingstabel de meest interessante methode te zijn. Daarnaast is zoals verplicht de auto bij de RDW aangemeld voor de importkeuring, waarbij ze meteen de Duitse APK overgenomen hebben, zodat een nieuwe APK voorlopig nog niet aan de orde is!

Een aantal dagen afwachten later tot de Belastingdienst de BPM-aangifte goedgekeurd had en de RDW het kenteken had uitgegeven, was het bijna zover. De auto heeft op wens van de klant nog een professionele poetsbeurt gekregen, waarbij de auto gepolijst en gewaxt wordt zodat deze er als nieuw uitziet. Na het laten drukken van de luxe-kentekenplaten kon de klant zijn nieuwe BMW bij ons komen ophalen!

Menu