fbpx

BMW 316d Touring High Executive

Onlangs mochten wij weer een mooie BMW invoeren, die door onze klant zelf is gekocht bij onze Oosterburen.

Wanneer je op zoekt bent naar een nieuwe auto is het zonde om je zoekgebied te beperken tot Nederland, want misschien staat je droomauto wel in Duitsland of in België.  De afstand valt vaak best mee en een auto kopen in het buitenland is echt niet zo lastig als veel mensen denken.

Zo vond onze klant uit Harderwijk een geschikte opvolger voor zijn Skoda in Düsseldorf: een BMW 316d Touring van bouwjaar 2015. Na een prettig contact met de Duitse verkoper werd er een afspraak gemaakt voor een proefrit. Eenmaal daar werd de deal snel gesloten en na een spoedbetaling kon de BMW direct mee naar Nederland. De tijdelijke kentekenplaten en de verzekering die hiervoor nodig zijn werden door het autobedrijf verzorgd. Export naar Nederland is voor veel Duitse autobedrijven gesneden koek en zij kunnen je altijd helpen bij dit soort zaken.

De prijsopgave BPM die wij hadden uitgebracht was op basis van de afschrijvingstabel en bedroeg 1.800,-. Er zijn echter nog twee andere manieren om de BPM te berekenen: op koerslijst en op taxatie. Bij de laatstgenoemde methode moet de auto worden getaxeerd door een erkend taxateur en kunnen eventuele schades en gebruikerssporen worden gebruikt om de BPM te drukken. De taxatie bleek voor deze BMW niet onverdienstelijk en er werd een BPM-bedrag vastgesteld van 878,-. Dit is een voordeel van bijna duizend euro!

Menu