fbpx

BMW X5 3.5i High Executive

Via een bestaande relatie kregen wij een aanvraag binnen om een X5 3.5i te importeren. De klant had deze auto zelf al gevonden in België en na een overtuigende proefrit direct gekocht. Aan ons de schone taak deze ‘’dikke Duitser’’ zo snel mogelijk op gele platen te krijgen, maar dat was natuurlijk geen probleem!

Al na een paar dagen nadat de koop was gesloten stonden wij bij de Belgische verkoper op de stoep om de auto mee te nemen. We beginnen altijd met het controleren van de kentekenpapieren. Het bleek een Luxemburgse auto te zijn die door een Vlaams autobedrijf werd aangeboden. Geen enkel probleem, als het papierwerk maar klopt. Dit was het geval en de auto ging met ons mee terug naar Nederland.

Eenmaal aangekomen is de auto bij ons direct getaxeerd om de rest-BPM te bepalen. Dit kan namelijk om drie manieren en voor deze auto was het interessant om het op basis van een taxatierapport te doen. Het voordeel op deze auto was duizenden euro’s!

De volgende dag werden wij al verwacht op het RDW-station in ’s-Hertogenbosch om de auto te laten keuren. In principe zit ons werk erop na de RDW-keuring, maar we kregen een telefoontje van de Belastingdienst dat ze de auto toch graag nog zelf even wilde bekijken. Dit kan wanneer je een auto op taxatie invoert en is heel normaal. Dit hoort ook bij onze service en wij hebben ervoor gezorgd dat de auto netjes in Soesterberg stond voor de controle. Vlak daarna kwam het kenteken binnen. Meteen een set luxe kentekenplaten besteld en de klant kon rijden!

Menu