fbpx

Honda Civic 1.5 i-VTEC Turbo Sport Plus

Ook al staat de auto slechts 15 kilometer vanaf de grens en voelt het alsof je in Nederland aan het shoppen bent, hij moet tóch echt geïmporteerd worden. Voor onze klant hebben wij deze gave Honda Civic geïmporteerd én onszelf bekend gemaakt bij Honda dealer Evers in Kleef!

Onze klant had de auto al proefgereden, de onderhandelingen gedaan én de auto gekocht. Maar toen kwam de barrière die veel klanten ervaren bij het importeren van een auto.. Hoe ga ik de auto in Nederland krijgen én hoe zorg ik ervoor dat er ‘gele platen’ op komen? Gelukkig heeft de klant ons kunnen vinden, want een auto importeren is voor ons een alledaagse bezigheid! Wij hebben na een fijn telefoongesprek met de klant een scherpe offerte opgesteld en daarin de transportkosten meegenomen. De klant gaf ons direct toestemming en wij hebben direct actie ondernomen.

Na het maken van een afspraak met Autohaus Evers hebben we de Honda opgehaald. Tijdens ons bezoek aan deze Honda dealer vertelde de verkoper dat hij veel Nederlandse klanten ontvangt, maar dat ze allen tegen hetzelfde eerder beschreven probleem aanlopen. Wij hebben de verkoper verteld over onze importservice en de bijbehorende tarieven zodat hij dit direct kan voorleggen aan zijn klanten!

In Nederland aangekomen hebben wij de auto direct aangemeld bij de RDW. Omdat wij dit digitaal kunnen hoeven we geen afspraak te maken bij het keuringsstation wat erg veel tijd bespaard in het gehele importproces. Eenmaal goedgekeurd door de RDW hebben wij de BPM-aangifte verstuurd naar De Belastingdienst. Deze BPM-aangifte is gedaan op basis van een taxatierapport welke wij in de tussentijd hadden laten opstellen. Op deze manier heeft onze klant een leuk bedrag kunnen besparen!

De Belastingdienst stuurde al snel een betaalbericht terug voor de BPM. De klant heeft deze direct betaald waardoor het kenteken al snel vrijgegeven werd door de RDW. Binnen een kleine 3 weken kon de klant al gaan genieten van zijn gave Honda Civic 1.5 i-VTEC Turbo Sport Plus.. maar niet voordat hij samen met ons een taartje gegeten had, welke hij voor ons heeft laten maken als bedankje!

Een auto importeren met plezier, transparantie én financieel voordeel doe je dus via Van Es Automotive!

Menu