fbpx

Porsche Cayman 2.7

Onze klant had besloten dat hij een Porsche Cayman als plezierauto wilde. Maar hoe doe je dat, een Porsche in het buitenland kopen? Dan ga je naar Van Es Automotive!

De klant hoorde van meerdere contacten uit zijn netwerk goede ervaringen met ons bedrijf, en zodoende ontvingen wij een mail van de klant. Zijn oog was gevallen op een knalrode Porsche Cayman 2.7 welke bij een handelaar in Mannheim te koop stond. De klant heeft zelf contact opgenomen met de verkopende partij, een prijs afgesproken en de auto onder voorbehoud gekocht. Aan ons de vraag of wij de rest kunnen regelen!

Wij hebben een afspraak met de verkoper gemaakt om de auto te bezichtigen en eventueel direct mee te nemen naar Nederland. Daar aangekomen hebben we een grondige inspectie uitgevoerd en de klant middels een filmpje en foto’s op de hoogte gesteld van de staat van de auto. De klant was enthousiast en gaf akkoord! We hebben de Porsche direct naar onze showroom getransporteerd, en vanuit daar het verdere importproces geregeld.

Direct na de RDW-keuring hebben we de auto laten taxeren door een erkend taxateur. Deze bekijkt de staat van de auto, en zal iedere gevonden schade markeren om zo het BPM-bedrag proberen te drukken. “Helaas” was de auto in zo’n goede staat dat het geen voordeel opleverde ten opzichte van de afschrijvingstabel. Gelukkig heeft de klant alsnog een hoop geld bespaard ten opzichte van de Nederlandse markt. Nadat het verdere importproces geregeld was, kon de klant gaan genieten van zijn gave Porsche!

Menu