fbpx

Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion Highline

Waarom zou je in Nederland de volle pond betalen, als je in Duitsland voor minder een dikker en minder ervaren exemplaar op de kop kan tikken? Dat is precies wat onze klant dacht. Een auto importeren kan veel voordeel bieden en deze importopdracht heeft dat weer bewezen.

Onze klant wist al dat hij een Volkswagen Tiguan van de AD/BW-generatie wilde maar vond het Nederlandse aanbod een tikkeltje karig. In Duitsland stonden de dikke jongens te koop met LED-verlichting, lederen bekleding, panoramadak, head-up display en nog veel meer. Na rondspeuren viel zijn oog op een exemplaar welke te koop stond in Berlijn.. niet bepaald om de hoek wat bezichtigen en proefrijden lastig maakt. Na veel contact gehad te hebben met de verkoper is uiteindelijk dan toch de knoop doorgehakt en werd de koopovereenkomst opgesteld. Máár, voordat wij de auto meenemen zouden wij deze eerst grondig gaan controleren.

In Berlijn hebben wij de auto dus zoals afgesproken nagekeken op schades en uitlezen met speciale apparatuur. De bevindingen hebben we met de klant besproken. Deze gaf zijn goedkeuring dus hebben wij de auto ter plekke afgerekend en daarna getransporteerd naar ‘s-Hertogenbosch. Na een lange terugreis heeft de Tiguan zijn eerste nacht in Nederland veilig doorgebracht in onze showroom. De volgende ochtend zijn wij direct aan de slag gegaan met het importproces. De auto werd diezelfde ochtend nog aangemeld bij de RDW.

Terwijl de RDW bezig is geweest met het verwerken van de gegevens hebben wij de auto laten taxeren. Een taxateur heeft de auto bekeken en beoordeeld om op die manier de rest-BPM verder af te schrijven. En met succes, want onze klant heeft een aardig bedrag kunnen besparen! Na goedkeuring vanuit de RDW hebben we de BPM-aangifte opgemaakt en verzonden naar De Belastingdienst. Zij beoordelen op dat moment ook het taxatierapport om fraude te voorkomen. Uiteraard werd ons rapport goedgekeurd en zo volgde het betaalbericht. Wanneer de BPM betaald is duurt het slechts enkele dagen voordat je kan rijden.

Toen het kenteken vrijgegeven was hebben we op wens van de klant de Volkswagen Tiguan naar zijn woning in Zeeland getransporteerd!

Een auto importeren kan lastig zijn, zeker wanneer hij honderden kilometers verderop te koop staat. Gelukkig biedt Van Es Automotive een importservice welke op maat gemaakt is!

Menu